Friday 1 April 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ P.C.V. A.E.

Από το 2000 η P.C.V. – ΠΕΓΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε. προσφέρει στο κοινό ταινίες ποιότητας και υψηλής αισθητικής, οι οποίες ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και μαζί με την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση, το γέλιο ή τον προβληματισμό, προσφέρουν στον θεατή πολλά περισσότερα από μερικές όμορφες εικόνες.



Η P.C.V. Α.Ε. ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2000. Είναι μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στη διανομή, την διαφήμιση,  τη διοργάνωση εκδηλώσεων, την παρουσίαση και την προώθηση κινηματογραφικών ταινιών στον Κινηματογράφο, το Video – DVD, VOD, IPTV, Internet, καθώς και στην Tηλεόραση. Διαθέτει σήμερα έναν κατάλογο με περισσότερες από 150 αναγνωρισμένες από το κοινό και τους κριτικούς κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες καλύπτουν όλα τα κινηματογραφικά είδη, από κινούμενα σχέδια για παιδιά έως κοινωνικές και από την κωμωδία ως το θρίλερ και τις ιστορικές ταινίες.  


Η ανθρωπιστική – κοινωνική - πολιτιστική δράση της εταιρείας, σε συνεργασία με οργανισμούς όπως η Unicef, World Food Program, Αρχιεπισκοπή, Πίστη (σύλλογος γονέων παιδιών με καρκίνο), Δήμος Αθηναίων, Υπουργείο Πολιτισμού Ελλάδας, Υπουργείο Παιδείας, Σχολεία, Υπουργεία και Αυτοδιοικητικούς Φορείς Ευρωπαϊκών χωρών και άλλα Ιδρύματα-Οργανισμούς που ασχολούνται με τα παιδιά και την κοινωνία, συνδυάζεται πολύ συχνά με τα θέματα των ταινιών τις οποίες εισάγει την Ελλάδα.

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, συνδύασε την παρουσίαση εξαιρετικών ταινιών στο κοινό με την προσφορά σε κοινωνικές ομάδες. Η ταινία TRAFFIC, σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας της Κύπρου, πραγματοποίησε τρεις επίσημες πρεμιέρες σε Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο, τα έσοδα από τις οποίες διατέθηκαν στο Υπουργείο Υγείας Κύπρου για την ενίσχυση του πρώτου Ιδρύματος Απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά.

Ενδεικτικά, ακολουθούν μερικές από τις δράσεις της P.C.V. οι οποίες συνδυάζουν το τερπνό μετά του κοινωνικά ωφελίμου.



6-12/6/2011


Παραχώρηση της ταινίας ΧΑΛΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ για προβολή στο «Τρίτο Φεστιβάλ Ιβηρικής-Αμερικής ΛΕΑ, Λογοτεχνίας στην Αθήνα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 12 Ιουνίου, 2011, στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουρουγουάης και του Ιδρύματος Μαρία Τσάκου.


1/4/2011
Η ταινία πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα το 2006 και έχει πραγματοποιήσει πολλές προβολές σε μαθητές και σε εκδηλώσεις που αφορούν το παιδί στο σημερινή κοινωνία. Παραχώρηση της ταινίας για προβολή στην Πρέβεζα την 01 Απριλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος   «Ηuman Rights Sunrise». Για τα έτη 2009-2011 και σε συνεργασία με την Περιφέρεια της Περούτζια (Ιταλία), την Περιφέρεια της Γρανάδα (Ισπανία), αλλά και της Νότιας Περιφέρειας της Σερβίας, η ANCE και η Νομαρχία της Πρέβεζας υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Hu.Ri.Su - Human Rights Sunrise. Θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από τις χώρες που υλοποιείται το πρόγραμμα, μαθητές που έλαβαν μέρος στις δράσεις του προγράμματος καθώς και η τοπική κοινωνία της Πρέβεζας.


22/3/2011
Προβολή της ταινίας «Η Αγνωστη», στα πλαίσια αφιερώματος στα Δικαιώματα της Γυναίκας που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας.








8/3/2011
Η ταινία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2005, σε πρεμιέρα υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με σκοπό τη συγκέντρωση ποσού για ενίσχυση του Σπιτιού Κακοποιημένης Γυναίκας.
Προβολή της ταινίας «Μέσα από τα Μάτια Σου» (Te Doy mis Ojos), στα πλαίσια της εκδήλωση αφιερωμένης στην Ημέρα της Γυναίκας που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας.



4/3/2011
Προβολή της ταινίας «Μέσα από τα Μάτια Σου» (Te Doy mis Ojos), στα πλαίσια της εκδήλωση αφιερωμένης στην Ημέρα της Γυναίκας που διοργάνωσε το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η οποία έλαβε χώρα στον κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ CINEMAX.





11/12/2010
Παραχώρηση της ταινίας «ALL THE INVISIBLE CHILDREN» για την εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα εγκαταλειμμένα και παραμελημένα παιδιά που οργανώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2010 με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού που διοργανώθηκε από το Μ.Κ.Ο. Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματίων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, το κύριο έργο του οποίου επικεντρώνεται στον « Ξενώνα για την Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί» που στόχο έχει να στηρίζει, να φιλοξενεί, να συμβουλεύει και να παρέχει νομική υποστήριξη σε γυναίκες και παιδιά που έχουν υποστεί βία εντός ή εκτός οικογένειας.

30/10/2010 – 2/11/2010
Προβολή των έξι αυτών ταινιών στα πλαίσια τετραήμερου Φεστιβάλ για τους μικρούς μας φίλους που διοργάνωσε ο Δημοτικός Κινηματογράφος Κορυδαλλού «Παράδεισος».

21/10/2010

Παραχώρηση της ταινίας «ALL THE INVISIBLE CHILDREN» για την εκδήλωση που διοργάνωσε το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (MIO-ECSDE) στην Κινηματογραφική Λέσχη Εξαρχείων «Dasein», στο πλαίσιο της δεκαετούς επετείου του ΟΗΕ για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ), 2005-2014 για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά (2010-11) που είναι αφιερωμένη στην Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αποσκοπεί να παρακινήσει τους εκπαιδευτικούς να εντάξουν ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη σχολική τάξη και να ευαισθητοποιήσουν με τη σειρά τους, τους μαθητές.

7-13/10/2010
Παραχώρηση των ταινιών για στήριξη του έργου της Ταινιοθήκης Ελλάδος, στα πλαίσια Αφιερώματος στον Ισπανικό Εμφύλιο που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ισπανίας σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη Ελλάδος.





1-13/7/2010
Παραχώρηση των ταινιών και συνδιοργάνωση με την κοινότητα Ανθούσας μίνι φεστιβάλ στην πλατεία για την προώθηση του κινηματογράφου στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.















09-04-2010
Στις 9 Απριλίου του 2010, με πρωτοβουλία της P.C.V. και παραχώρηση της ταινίας,  πραγματοποιήθηκαν τρεις ειδικές προβολές του KABULI KID στον κινηματογράφο Φιλίπ στην μνήμη του δεκαπεντάχρονου Αφγανού πρόσφυγα,  Χαμίντ Νατζαφί, που σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στα Πατήσια στις 28 Μαρτίου, 2010, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά η δεκάχρονη αδερφή του. Από τις προβολές συγκεντρώθηκαν €9.115, ποσό που παραδόθηκε την επόμενη μέρα σαν έμπρακτη συμπαράσταση στην οικογένεια Νατζαφί.

No comments:

Post a Comment