Tuesday 5 April 2011

P.C.V. will... BE THERE!

Η P.C.V. δηλώνει την παρουσία της στο Φεστιβάλ Ταινιών Κινούμενων Σχεδίων της Κέρκυρας, "Be there! Corfu Animation Festival 2011" (7-10 Απριλίου, 2011), στο οποίο θα προβληθούν οι ταινίες ΛΙΟ, ΕΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ Τ'ΑΛΛΑ και ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ (Τετάρτη, 6 Απριλίου και Πέμπτη, 7 Απριλίου) για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Κέρκυρας.



Λίο, ένα λιονταράκι αλλιώτικο από τ'άλλα
Μια τρυφερή και διασκεδαστική ιστορία γεμάτη περιπέτειες και απρόοπτα!
Λίο, ο χορτοφάγος
Χορτοφάγο λιοντάρι; Ο βασιλιάς των ζώων σε εναλλακτική διατροφή; Ένα «περιθωριακό» λιοντάρι κερδίζει τη θέση του αρχηγού των ελεφάντων; Και βέβαια! Στα παραμύθια όλα είναι δυνατά, και η ζωή είναι ένα όμορφο παραμύθι, αν της το επιτρέψουμε.

Βραβείο Best Film KIDZ- Section στο Giffoni Film Festival 2008
Σκηνοθεσία: Μάριο Κάμπι
Διάρκεια: 76’
Μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά

Όνειρο Θερινής Νύχτας
Αν ο Γουίλιαμ Σέξπιρ ζούσε σήμερα, μάλλον κάπως έτσι θα φανταζόταν το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

Η Έλενα είναι μία κοπέλα που δεν πιστεύει σε αγάπες και έρωτες, σε όμορφες στιγμές, όνειρα και θρύλους. Ο πατέρας της όμως, ο Θησέας είναι άρρωστος βαριά και οι μέρες του είναι μάλλον μετρημένα κουκιά. Η Έλενα είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει. Με αυτό το σκοπό ξεκινά ένα ταξίδι στο κόσμο των ξωτικών, προσπαθώντας να βρει τη βασίλισσα των νεράιδων που είναι η μόνη που μπορεί να τη βοηθήσει.

Πρόκειται για μία από τις πιο ακριβές ευρωπαϊκές παραγωγές κινουμένων σχεδίων και την πρώτη απόπειρα να μεταφερθεί σε animation το γνωστό βιβλίο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ.

Βραβείο Goya, Καλύτερη Ταινία Κινούμενων Σχεδίων, 2006
Σκηνοθεσία: Άνχελ Ντε Λα Κρούθ & Μανόλο Γκόμεθ
Διάρκεια: 80'
Μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά



1 comment:

  1. Ολόψυχες ευχές να πετύχει αυτό το όμορφο φεστιβάλ!!!

    ReplyDelete